15 май 2011

БАКЛАВА

Необходими продукти:
1 пакет кори
250-300 грама смлени орехи
180 грама масло
За сиропа:
500 грама захар
500 мл вода
Настъргана кора от един лимон
Четири ванилии

Начин на приготвяне:
Корите се преброяват за да се разделят на четири части и се намазват с предварително разтопеното масло.

Орехите се разделят на четири равни части.






С всяка една се поръсват в края на намаслените кори.






Навиват се на руло и се поставят в предварително намаслена тава.
След подреждането им в тавата се нарязват на 16 парчета ...
...и се заливат с остатъка от маслото
Печем в предварително загрята на около 200°С фурна
След изпичането и тавата се оставя докато изстине напълно. Водата и захарта се поставят в подходящ съд
След като заври се бърка за около 5 минути. Добавяме лимонената кора и ванилията към сиропа за около минута.
Прецеждаме и с полученият сироп заливаме.




Приятен апетит!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...