Необходими продукти:
1 пакет кори 250-300 грама смлени орехи
180 грама масло За сиропа:
500 грама захар
500 мл вода
Настъргана кора от един лимон
Четири ванилии
Начин на приготвяне:
Корите се преброяват за да се разделят на четири части и се намазват с предварително разтопеното масло. Орехите се разделят на четири равни части.
С всяка една се поръсват в края на намаслените кори.
Навиват се на руло и се поставят в предварително намаслена тава.
След подреждането им в тавата се нарязват на 16 парчета ...
...и се заливат с остатъка от маслото
Печем в предварително загрята на около 200°С фурна
След изпичането и тавата се оставя докато изстине напълно. Водата и захарта се поставят в подходящ съд
След като заври се бърка за около 5 минути. Добавяме лимонената кора и ванилията към сиропа за около минута.Прецеждаме и с полученият сироп заливаме.
Приятен апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар