17 май 2011

КРЕМ ПАРФЕ

1 ч.ч - 250 ml

Използвани продукти:
1200 ml прясно мляко
2 ч.ч захар
6 яйца
3 пакетчета желатин
4 с.л брашно
125 гр. масло
1 ч.ч или около 100 гр.смлени орехи
3 с.л какао
3 ванилии


Започваме да творим :-)

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме по отделно като в белтъците добавяме щипка сол и малко захар за да се получи по-пухкав крем. Брашното разтваряме в малко вода. Ако млякото е пастьоризирано, отделяме 1 ч.ч от него, а другото слагаме на котлона докато заври. Ако решите да варите мляко - след като заври отделете 1 ч.ч и след като поизстине заливаме желатина. В останалото мляко прибавяме захарта, жълтъците и брашното разтворено във вода. Когато сместа се сгъсти - сваляме от котлона и прибавяме маслото, белтъците и желатина. Полученият крем се разделя на три части. В първата - добавяме орехите. Във втората - какаото и в третата - ванилията. Този крем може да се декорира по различни начини... и тук са два от тях.

В купички - изливаме кафявата и бялата смес едновременно, за да може да се раздели крема и декорираме по желание. Ако решим да го направим във форма за кекс, изсипваме последователно трите смеси и декорираме, като тук декорацията е с какаова заливка от 50 ml вода, 5 с.л разтворимо какао и 30 гр. масло. В загрята вода се добавя маслото и какаото и след като се охлади заливаме!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...