12 май 2011

СОЛЕНА ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА

Този вид предястие ми е едно от любимите - вкусно, бързо и винаги може да се импровизира с украсата, така че да е различно!!!
Единствено палачинките си ги приготвям по-рано през деня за да се охладят, а и ако малко ме домързи, което се случва от време на време ;-) си ги купувам!



За палачинките:
500 мл. прясно мляко
220-240 гр. брашно
3 яйца
щипка сол
(когато правя сладка торта добавям 1 ч.л. пудра захар и 1 ванилия)

За пълнежа използвам: Майонеза - за намазване на всяка палачинка. Кренвирши, луканка , кисели краставички, маслини, сирене, кашкавал и понякога лютеница за цвят :-). Всички продукти са "на око" и нарязани на малки кубчета. След поставянето на последната палачинка /използвам 6 броя/, намазвам цялата торта с майонеза и декорирам.


Bon Apeti :-)

















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...