24 май 2011

БРАУНИС БИСКВИТИ С ШОКОЛАД

Източник : Sunshine's kitchen

Дълго се двоумях дали да кача тази пбликация, защото не се получи много успешна от гледна точка на оформянето, но пък рецептата е страхотна... и така или иначе ще бъде направена отново... затова реших да я споделя с вас :-)

За тези, които решат да я направят трябва да споделя къде точно беше грешката ми, а именно:
Формите за бисквитите НЕ трябва да са пластмасови, защото много залепват и формата се разваля. По тази причина аз довърших формите с чаша :-) Другият, според мен много важен фактор, е използването на качествено какао, както е отбелязано в рецептата. Аз използвах разтворимо такова и цвета стана много блед, а не наситено кафяв какъвто трябва да е:-) За вкуса нямам думи... Неповторими са :-)

Продукти за 70-80 броя:
330 гр.брашно
щипка сол
1/2 ч.л бакпулвер
225 гр.меко масло
250 гр. захар
50 гр. кафява захар
2 големи яйца / или 3 по-малки/
1 ч.л есенция ром
90 гр. качествено какао

В купа смесваме брашното, солта, бакпулвера и ги разбъркваме. Мекото масло и двата вида захар се разбиват докато се получи пухкав крем. Добавяме яйцата и есенцията и разбъркваме добре. Към получената смес слагаме и какаото, като бъркаме докато се усвои от сместа. Последно е брашното, което се разбърква по-удобно с приставките на миксера за тесто. Овиваме тестото в свежо фолио, като предварително сме го разделили на две части и прибираме в хладилника за поне час, дори час и половина.
Преди да извадим тестото за оформяне загряваме фурната на 180ºС. Изваждаме едната част от тестото, а другата оставяме в хладилника. Разточваме върху набрашнен плот или хартия за печене и изрязваме формички. Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене на по-големи разстояния една от друга. Печем за около 10 минути. Повтаряме и с втората част от тестото и докато са топли украсяваме.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...